Tilstandsrapport

Tilstandsrapporten senker konfliktnivået i bolighandelen og gir forutsigbarhet. Hvis du skal selge bolig og ikke ønsker alt ansvar selv, er det en tilstandsrapport du trenger. TEK-Norge følger forskrift til avhendingsloven som gir deg en tryggere bolighandel.

Hjem
Tjenester
Tilstandsrapport

Mindre Usikkerhet

Med en grundig tilstandsrapport utarbeidet etter forskriften får du vite om det er feil eller mangler i boligen.

Tryggere Bolighandel

Den nye forskriften til avhendingsloven stiller konkrete krav til tilstandsrapporten og bidrar til en tryggere bolighandel.

Reduser Konflikter

Ved å komme med relevante opplysninger om boligen gjennom en tilstandsrapport, justeres forventningen til kjøperen og konfliktnivået reduseres.

Noe Du Lurer på?

Tilstandsrapport Spørsmål & Svar

Her er noen av de vanligste spørsmålene i forbindelse med tilstandsrapport. Se også vår blogg for mere informasjon, eller ta kontakt så skal vi svare deg på det du lurer på.

Hva er en tilstandsgrad?

En tilstandsgrad er et uttrykk for hvilken tilstand et objekt eller bygningsdel har. Referanse for tilstandsgraden er tilstanden objektet eller bygningsdelen hadde da den var ny. Tilstandsrapporten har tilstandsgrader (TG) fra 0-3, hvor TG0 er nytt uten avvik, TG1 er mindre avvik, TG2 er vesentlig avvik og TG3 er behov for strakstiltak eller fare for liv og helse.

Beregnes det verdi i en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport gir et godt grunnlag for å vurdere verdi på en bolig. I tilstandsrapporten har takstmann mulighet til å beregne både teknisk verdi og markedsverdi av boligen. Teknisk verdi er kostnaden ved å sette opp boligen med fratrekk for mangler, elde og slitasje. Markedsverdien er prisen takstmann anser at markedet er villig til å betale på takseringstidspunktet med bakgrunn i teknisk verdi og attraktivitet.

Hvor mye koster en tilstandsrapport?

Kostnaden for en tilstandsrapport avhenger av størrelsen på boligen og varierer noe ut fra type bolig og antall boenheter boligen har. Se vår prisliste for detaljert informasjon om priser.

Er Du Klar?

Bestill Tilstandsrapport

Når du bestiller tilstandsrapport fra TEK-Norge AS får du en grundig teknisk vurdering av boligen din. Du får muligheten til å utbedre forhold før et eventuelt salg, eller en god oversikt over bygningsdeler som står foran oppgradering. Ved å bestille tilstandsrapport får kort du sagt en tryggere bolighandel.

Ta kontakt med oss eller se prisliste.